Algo supuestamente divertido que nunca volveré a hacer, David Foster Wallace

David Foster Wallace

Mitjançant la ironia, Wallace narra el que li suceeix dins d’un creuer. Ho analitza tot: els passatgers, la tripulació, la decoració, etc. Cada mínim detall és de gran interès per ell. Cada cas està explicat amb gran quantiat d’informació.

Un creuer no té res a veure amb el que Wallace comenta en el seu llibre. Si confia realment en què les seves paraules són certes, és perquè ell mateix s’ha buscat que la seva diversió al creuer sigui tan negativa i nul•la. És un llibre capaç de convèncer, fins i tot, al qui ja han realitzat un creuer, de que no val la pena fer-ne cap, i que són un total avorriment. El que diu només és cert si un està disposat a que així sigui, i a marginar-se de la societat dins del vaixell.

No és un llibre digne de ser publicat. En algunes coses té raó; realment la decoració d’aquests llocs és espantosa. Els fotògrafs agobien massa, la tripulació acaba resultant empalagosa, però la diversió a bord, realment, és excepcional. És com viure en un petit món on cadascú té el que li ve de gust. Obviament, algú que realitza un creuer pot opinar com Wallace després d’haver estat com a mínim un mes en el creuer, però si només hi ha estat una setmana, no pot acabar així. Wallace no pot treure la il•lusió a la gent que mai ha realitzat un creuer i que no sap el què és, però que es deixen influenciar per tot el que escolten i llegeixen. Pot considerar-se un acte de manipulació, ja que tot està narrat com una història certa i no com una novel•la que simplement es llegeix i després queda a la prestatgeria. Tot el contrari; fa que el lector cregui firmement en el que diu, tot i no sent cert.

Anuncis

2 comentaris

 1. De la mateixa manera que tu escrius aquí que no és veritat que els creuers siguin ben avorrits, ell escriu en el llibre que sí que és veritat. A qui hem de creure?

 2. En primer lloc, ja ho comento en els darrers mails, aquest blog no és més que un projecte de final d’estudis.

  A banda d’això, no és que digui que els creuers són divertits, sinó que el que ell diu no és correcte, és a dir, no tothom s’ho passa igual de bé quan realitza un creuer, i ell parla, com si hagués de representar el mateix per tots. I, a més, si realment li ha passat el que li ha passat, en realitat, és perquè ell ha buscat quedar-se allà tancat, sense cap mena de diversió, perquè podia haver gaudit de les prestacions i luxes que li eren oferts, i no va voler fer-ho.

  De tota manera, recalco, que només es tracta d’un projecte que va finalitzar el passat mes de juny, i que forma part d’una campanya publicitaria fictícia que no es durà a terme.

  Per més informació, podeu trobar el projecte a:
  http://www.txellllorach.com/pfe (presentació del projecte)
  http://www.txellllorach.com/underground (web del projecte)
  http://www.txellllorach.com/undergroundinfo (blog oficial del projecte: és el mateix que aquest)


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s