Telenotícies

TVEA l’atzar, s’han analitzat cinc informatius, del mateix dia, a la mateixa hora (en horari nocturn), de l’any 2004. S’han triat els canals televisius que emetien a nivell nacional, és a dir, TV1, TV2, Tele5, Antena3 i Cuatro.

En primer lloc, TV1, es mostra sèrio i objectiu. Parla d’accidents, dels Prínceps, d’un llampec que ha caigut, d’una reunió política amb Batasuna, de Rajoy i Zapatero, de la remodelació de la Generalitat promoguda per Maragall i del preu del petroli.

TV2 és més informal, però no deixa de ser sèrio. És molt més subjectiu i molt més humà. Parla de conflictes armats, del trànsit il·legal d’òrgans, de la fibrotomia, de l’Antàrtida i de música.

Tele5 segueix sent subjectiu, amb propaganda i un estil una mica més “rosa”. Parla d’un accident, d’ETA, de bandes juvenils, dels bitllets de 500€, de les eleccions a Itàlia, de la Rocío Jurado i d’un pederasta xilè.
Antena3 és encara més rosa, però igualment polític. És més objectiu. Parla del relleu a Marbella, d’un accident, dels Prínceps i de la reunió política amb Batasuna.

Cuatro, el més diferent de tots, és molt més subjectiu, molt personal, irònic i publicitari. Parla del Partit Popular, de Otegi i ETA, de l’amenaça del creixement del petroli, de Marbella i de la contaminació a Espanya.
Per tant, de manera molt resumida, es podrien aplicar els següents conceptes, a diferència de la resta als diferents canals:

TV1: encarcarat, imatge tecnològica, sobri, nacional

TV2: informal, humana, internacional, alternativa, careta d’imatges

Tele5: sensacionalista, marquen marca

Antena3: rosa, subjectiu

Cuatro: publicitari, irònic

Anuncis

Deixa un comentari

Encara no hi ha cap comentari.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s